Video en inloopbijeenkomst 17 april
28 maart 2024 Rose Headley
In de onderstaande video geven we een toelichting op ons idee voor vier windmolens in Deventer bij de A1 en hoe de omgeving daarbij betrokken kan zijn. Als u met ons wilt spreken, bent u woensdag 17 april van harte welkom op de inloopbijeenkomst. Deze is van 15.00 uur tot 21.00 uur in de Ichtuskerk, Colmschate.
Video met presentatie
Wij – de Deventer Energie Coöperatie, Coöperatie LochemEnergie, Prowind en Pure Energie – hebben een idee voor vier moderne windmolens verdeeld over twee plekken langs de A1 bij Deventer. Hieronder ziet u een video waarin we een toelichting geven op het idee (tekst loopt door onder de video).
Inloopbijeenkomst
We houden een inloopbijeenkomst voor iedereen die vragen heeft of ons persoonlijk wil spreken. De gegevens van de inloopavond:
• Datum: 17 april 2024
• Tijd: van 15.00 uur tot 21.00 uur
• Plaats: Ichthuskerk, Holterweg 106 in Colmschate
Tijdens de inloopbijeenkomst zetten we enkele borden neer met informatie. Bij deze borden beantwoorden we vragen en gaan we in gesprek. Ook laten we beelden zien van hoe de windmolens op de twee plekken langs de A1 eruit kunnen zien (visualisaties).
➜ U kunt zich op de bijeenkomst voorbereiden door de informatie op deze website door te lezen en door de video te bekijken.
Veel duurzame elektriciteit
We gaan uit van moderne windmolens: met een ashoogte tot 180 meter en een rotordiameter van maximaal 200 meter. Daarmee is de tiphoogte maximaal 280 meter. Zie de afbeelding voor een toelichting.
Grote, moderne windmolens wekken veel duurzame elektriciteit op. Vooral de wieklengte is hierbij belangrijk. Als de wieken van een windmolen twee keer zo lang worden, wekt de windmolen vier keer zoveel elektriciteit op. Vier moderne windmolens met een tiphoogte van 280 meter en een wieklengte van 100 meter kunnen samen ongeveer 80.000.000 kilowattuur (kWh) per jaar opwekken. Om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn negentien van de kleinere windmolens nodig die nu langs de A1 in Deventer staan. De vier moderne windmolens kunnen ongeveer 18 procent van het totale elektriciteitsverbruik van de gehele gemeente Deventer duurzaam opwekken.
Volgende stap: omgevingsraad en gedetailleerd plan
Graag betrekken we inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het uitwerken van een plan voor het windpark. De onderzoeken die hiervoor nodig zijn, geven meer informatie over wat het voor de omgeving betekent als de windmolens er staan. Waar mogelijk worden met de onderzoeken ook vragen van de omgevingsraad beantwoord. Daarnaast kunnen deelnemers aan de omgevingsraad over andere onderwerpen vragen, gedachten, ideeën en zorgen delen, zodat hiermee rekening kan worden gehouden.
➜ Aanmelden voor de omgevingsraad of voor vragen: mail naar info@windparkdeventerA1.nl.